Google Home: Ο νέος οικιακός βοηθός, του μιλάς και… εκτελεί

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Google I/O, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Google Home, την απάντηση ουσιαστικά της Google στο Echo της Amazon, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να επικοινωνεί με το Google Search και το Google Now χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το smartphone του.

Όπως το Echo, έτσι και το Google Home ενσωματώνει ένα μεγάφωνο κι ένα μικρόφωνο σε μία μικρή και κομψή συσκευή. Την εμφάνιση της συσκευής μπορούμε να την αλλάζουμε και να την προσαρμόζουμε εύκολα στη διακόσμηση του χώρου μας, μιας και υπάρχουν θήκες σε διάφορα χρώματα. Έχει επίσης λαμπάκια LED από τα οποία καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί, με δεδομένο ότι στον σχεδιασμό της συσκευής δεν έχει συμπεριληφθεί κανένα κουμπί. Ενώ δεν έχει μεγάλο μέγεθος, το Google Home δεν προορίζεται να είναι φορητό, αλλά χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο σε πρίζα. Ουσιαστικά, όμως, προορίζεται να είναι το κεντρικό σημείο σύνδεσης μας με τις υπηρεσίες της Google, από το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ή όπου κι αν το έχουμε τοποθετήσει.

Σύμφωνα με τον Mario Queiroz, το στέλεχος της Google πίσω από την δημιουργία του Chromecast και τωρινός επικεφαλής του Google Home, το Wi-Fi μεγάφωνο της συσκευής έχει πλούσια μπάσα και καθαρές υψηλές συχνότητες με αποτέλεσμα μία σπουδαία εμπειρία χρήσης. Μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα να απαντά στις ερωτήσεις μας μέσω του Google Search, να συλλέγει πληροφορίες για τον καιρό και άλλα, να οργανώνει το πρόγραμμά μας και βασικά να κάνει όλα αυτά που περιμένουμε να κάνει το Google Assistant στο smartphone μας. Επίσης, το Google Home, έχει την ικανότητα να μαθαίνει το πρόγραμμα και τις συνήθειές μας, όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε. Τέλος, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να συνεργάζεται με όλες τις συνδεδεμένες, στο οικιακό μας δίκτυο, έξυπνες συσκευές.

Έχοντας στοιχεία από την λογική λειτουργίας του Chromecast, το Google Home έχει την δυνατότητα να μεταδίδει μουσική σε συνδεδεμένα ηχεία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, παίρνοντας εντολή απλά και μόνο από την φωνή μας. Ή ακόμα, μπορούμε να του πούμε να παίξει ένα βίντεο σε όποια τηλεόραση θέλουμε.

Όσον αφορά τα αρνητικά της συσκευής, πρώτον, μπορεί να συνδεθεί μόνο με έναν λογαριασμό Google, κάτι που περιορίζει την δυνατότητα του να προγραμματίζει ξεχωριστά για το κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ δεύτερον, το API είναι κλειδωμένο, σε αντίθεση με του Echo της Amazon, τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός εφαρμογών και υπηρεσιών θα μπορούν να λειτουργούν μέσω αυτού. Ελπίζουμε, όμως, ότι η Google θα δουλέψει γρήγορα ώστε να μπορεί να επεκταθεί η λειτουργικότητα του. Τρίτο και τελευταίο είναι ότι δεν θα το δούμε άμεσα. Η Google λέει ότι θα το γίνει διαθέσιμο αργότερα και εκτός αυτού δεν ξέρουμε σε ποια πλαίσια θα κυμανθεί ή τιμή τού.

VIDEO

ΠΗΓΗ

ΕΜΙΕW3: Ρομπότ σε καθήκοντα οδηγού/ ξεναγού από τη Hitachi

Καθήκοντα οδηγού/ ξεναγού σε καταστήματα, γραφεία κλπ θα είναι σε θέση να αναλάβει το EMIEW3, ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύσσει η Hitachi.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ρομπότ αυτό είναι ικανό να πλησιάζει αυτόνομα πελάτες που χρειάζονται βοήθεια, με στόχο τη χρήση του όσον αφορά απαιτούμενες υπηρεσίες και καθοδήγηση σε καταστήματα και δημόσιους χώρους. Στον πυρήνα του μικρόσωμου ρομπότ, ύψους 60 εκατοστών και βάρους 15 κιλών, βρίσκεται ένας «remote brain», που αποτελείται από μια ρομποτική ΙΤ πλατφόρμα η οποπία συνδέεται με «έξυπνα» συστήματα επεξεργασίας, βασισμένα στο cloud, και ένα σύστημα τηλεχειρισμού για τον έλεγχο και την παρακολούθηση πολλαπλών ρομπότ σε πολλαπλές τοποθεσίες.

Το EMIEW3 είναι ικανό για την παροχή μεγάλου εύρους υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, στο πλαίσιο των ερευνών της εταιρείας στο project ΕΜΙΕW (2005) πάνω σε «συμβιωτικά» ρομπότ που μπορούν να συνεργάζονται με ασφάλεια και να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους.
Χρησιμοποιώντας το EMIEW2, που είχε πρωτοανακοινωθεί το 2007, η Hitachi ανέπτυξε λειτουργίες απαραίτητες για υπηρεσίες εξυπηρέτησης και καθοδήγησης πελατών, επιδεικνύοντας δυνατότητες που περιλαμβάνουν αυτόνομη κίνηση σε ταχύτητα αντίστοιχη ενός ανθρώπου που βαδίζει γρήγορα, την «απομόνωση» ανθρώπινης φωνής από τον θόρυβο στο background, την πρόσβαση σε πληροφορίες στο Web για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση αντικειμένων και τη χρήση εσωτερικών καμερών ως «μάτια» για τον εντοπισμό αντικειμένων.Επίσης, πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν την ύπαρξη λειτουργιών προηγμένης ανάλυσης δεδομένων για διάλογο, με το ρομπότ να απαντά σε ερωτήσεις που έχουν διατυπωθεί με διαφορετικούς τρόπους, καθώς και «προγνωστικό» σύστημα για την αποφυγή συγκρούσεων με κινούμενα αντικείμενα.

VIDEO

ΠΗΓΗ

Microsoft και Canonical φέρουν το «Bash» στα Windows 10

Η Microsoft προσεγγίζει τους Linux developers με έναν τρόπο ο οποίος προκάλεσε έκπληξη από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε. «Το Bash shell έρχεται στα Windows, ναι το πραγματικό Bash έρχεται στα Windows», φέρεται να δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο Kevin Gallo, κατά την διάρκεια της Build 2016. Η ανακοίνωσε αυτή, επιδοκιμάστηκε από το κοινό που παρακολουθούσε και σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα δυνατότητα θα είναι μέρος της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης «Anniversary Update» που έχει προγραμματιστεί να καταφθάσει το καλοκαίρι.«Δεν πρόκειται για ένα VM, δεν είναι cross-compiled tools, είναι native. Συνεργαστήκαμε με την Canonical για να μπορέσουμε να προσφέρουμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό», συμπλήρωσε.

Πολλές εφαρμογές τρίτων επέτρεπαν κάτι τέτοιο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μια απευθείας συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών θα ικανοποιήσει περισσότερο το μεγαλύτερο μέρος των προγραμματιστών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία και binaries. Και το πιο σημαντικό, είναι ότι δείχνει την ανανεωμένη στάση της Microsoft, όσον αφορά τον open source προγραμματισμό.

ΠΗΓΗ

Χρήση του Ίντερνετ 2-6 ώρες ημερησίως για το 58,5% των Ελλήνων

 Περίπου το 1/4 (27,1%) των Ελλήνων αφιερώνει περίπου το μισό χρόνο της καθημερινότητας του στην ενασχόληση με το Ίντερνετ, ενώ παραπάνω από τους μισούς κάνουν χρήση 2-6 ώρες (58,5%). Ένα ποσοστό 14,4% – σημαντικό για τα σημερινά δεδομένα – δηλώνει πως το Διαδίκτυο το απασχολεί λιγότερες από δύο ώρες ημερησίως.

Τα άνω ποσοστά προκύπτουν έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα εθελοντών φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και παρουσιάστηκε σε ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα βασίστηκε σε ερωτηματολόγια, τα οποία συμπλήρωσαν συνολικά 1.015 άτομα, ηλικίας 15 έως 45+, με μεγαλύτερη συμμετοχή (73,6%) εκείνη των νέων ηλικίας 15-24 ετών.

Η έρευνα ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι, αν και το Διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, οι Έλληνες χρήστες συχνά είναι απροστάτευτοι και ανίκανοι να τους αναγνωρίσουν και να τους αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων δημοσιοποιεί το ονοματεπώνυμό (88,1%), το φύλο (90,7%) και την ηλικία (75,6%) του, καθώς και τις προτιμήσεις (64,9%) σε ταινίες, μουσική κ.λπ. και τους χώρους όπου συχνάζει (56,2%).

Ένα μικρότερο ποσοστό δηλώνει τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του σε ποσοστά 19,3%, 23,4% και 11% αντίστοιχα, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό 2,3% και 2,7% δεν δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο ή δημοσιοποιεί κάποιο άλλο στοιχείο, αντίστοιχα.

Το 38,3% των ερωτηθέντων αποκαλύπτει σε μικρό βαθμό πληροφορίες για τον εαυτό του, ενώ το 33,3% σε ένα μέτριο επίπεδο. Το 18,5% δεν αποκαλύπτει καθόλου εύκολα προσωπικές πληροφορίες. Ωστόσο, με μεγάλη ευκολία εκθέτει στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα το 8,4% του δείγματος, ενώ μόλις το 1,4% παραθέτει αβίαστα ατομικά στοιχεία.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι τα 3/4 του δείγματος γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους του Διαδικτύου (74,8%). Το 18,7% δηλώνει πως τους αντιλαμβάνεται σε μέτριο βαθμό, ενώ ελάχιστη ενημέρωση έχει το 6,5% των ερωτηθέντων (λίγο έως καθόλου). Το 16,1% υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 70% χρησιμοποιεί αυτούς σε ικανοποιητικό βαθμό. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό 13,9% δεν εφαρμόζει καθόλου ή (εφαρμόζει) σε μικρό βαθμό τρόπους ασφαλούς περιήγησης του διαδικτύου.

ΠΗΓΗ

Aυτές είναι οι 10 τεχνολογίες που θα τραβήξουν τα βλέμματα το 2016!

Aυτές είναι οι 10 τεχνολογίες που θα τραβήξουν τα βλέμματα το 2016!

Το διεθνούς κύρους περιοδικό «Technology Review” του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ ξεχώρισε τις 10  τεχνολογίες που θα “ωριμάσουν” μέσα στο 2016

Πρόκειται για τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας και την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Αυτές είναι οι εξής:
 1. Η συγχώνευση εικονικής και πραγματικής πραγματικότητας: Εταιρείες όπως η Magic Leap και η Microsoft ετοιμάζουν «κάσκες» που θα φοριούνται στο κεφάλι και θα επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει στο οπτικό πεδίο του να ανακατεύονται τρισδιάστατα εικονικά αντικείμενα με πραγματικά αντικείμενα. Προσοχή στον καρχαρία που διασχίζει τον δρόμο!
 2. Θαυματουργά νανο-υλικά: Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα γενιά υλικών από μέταλλα, κεραμικά κ.α., που -χάρη στην επεξεργασία της δομής τους σε νανοκλίμακα- έχουν μοναδικές ιδιότητες, καθώς μπορούν να είναι ταυτόχρονα απίστευτα εύπλαστα, ελαφριά και ανθεκτικά. Όμως παραμένει η βασική πρόκληση πώς θα καταστεί εφικτό να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες.
 3. Επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων: Η Mercedes, η General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν μοντέλα που θα επικοινωνούν μόνα τους με άλλα οχήματα στους δρόμους, κάτι που ελπίζεται να κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη υπόθεση για τους ανθρώπους (όσο ακόμη χρειάζεται να οδηγούν…).
 4. Ίντερνετ από τη στρατόσφαιρα: H Alphabet-Google ετοιμάζεται να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω γιγάντιων μπαλονιών ηλίου που θα πετάνε στη στρατόσφαιρα, αρχής γενομένης από την Ινδονησία. Από κοντά και το Facebook που θα κάνει κάτι ανάλογο από drones σε μεγάλο υψόμετρο.
 5. Υγρή βιοψία: Κερδίζει συνεχώς έδαφος η διάγνωση καρκίνου μέσω ανίχνευσης μικροσκοπικών τμημάτων DNA από όγκους, τα οποία κυκλοφορούν στο αίμα του ασθενούς. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προγενετική ανάλυση του εμβρύου μέσω του αίματος της μητέρας.
 6. Αφαλάτωση μεγάλης κλίμακας: Η αφαίρεση αλατιού από το θαλασσινό νερό γίνεται πια εφικτή σε πολύ μεγάλη κλίμακα, όπως αποδεικνύουν οι πρώτες μονάδες σε Ισραήλ, ΗΠΑ κ.α., οι οποίες παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα γλυκού νερού τη μέρα.
 7. Το πορτοφόλι-τηλέφωνο: Το 2016 θα είναι η χρονιά που πολλοί περισσότεροι χρήστες-καταναλωτές θα χρησιμοποιήσουν το «έξυπνο» κινητό τους και υπηρεσίες όπως το Apple Ρay για να κάνουν τις συναλλαγές τους στα καταστήματα χωρίς χρήση μετρητών ή πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
 8. Εγκέφαλοι εργαστηρίου: Η καλλιέργεια εγκεφαλικού ιστού παρόμοιου με αυτόν ενός ανθρώπινου εμβρύου ανοίγει το δρόμο για την καλύτερη μελέτη διαφόρων παθήσεων (Αλτσχάιμερ, σχιζοφρένειας, επιληψίας, αυτισμού κ.α.) σε μίνι-εγκεφάλους εργαστηρίου.
 9. “Τούρμπο” φωτοσύνθεση: Η δημιουργία ενός νέου τροποποιημένου φυτού ρυζιού με άκρως ενισχυμένες δυνατότητες φωτοσύνθεσης, ανοίγει το δρόμο για πολύ πιο αποδοτικές καλλιέργειες όχι μόνο ρυζιού, αλλά δημητριακών και άλλων φυτών, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού.
 10. Το Ίντερνετ των «τραπεζών» DNA: Καθώς η «ανάγνωση» (αλληλούχιση) του γονιδιώματος γίνεται ολοένα ευκολότερη και φθηνότερη και αυξάνονται έτσι οι κατά τόπους βάσεις (τράπεζες) γενετικών δεδομένων, ήλθε ή ώρα αυτές να διασυνδεθούν μεταξύ τους μέσω διαδικτύου, σπάζοντας την απομόνωσή τους και επιτρέποντας στους επιστήμονες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε έναν πολύτιμο πλούτο βιολογικών πληροφοριών για τις ανθρώπινες ασθένειες (και όχι μόνο…).

ΠΗΓΗ

 

Ενημέρωση της Δ.Δ.Η.Ε. σχετικά με το malware «Dridex Malware»

Δελτίο Τύπου:
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που περιλαμβάνουν κακόβουλο επισυναπτόμενο αρχείο (συνήθως της μορφής .doc, .xls, .pdf), το οποίο περιέχει μακροεντολή (macro).

Συγκεκριμένα, το επισυναπτόμενο αρχείο φέρεται να είναι τιμολόγιο ή άλλου τύπου λογιστικό έγγραφο, το οποίο αρχικά εμφαίνεται νόμιμο, με σκοπό να «ξεγελάσει» τον παραλήπτη και να τον οδηγήσει στο άνοιγμα του.

Προεπιλεγμένα, σε ένα έγγραφο «Word», οι μακροεντολές είναι απενεργοποιημένες. Ωστόσο, ανοίγοντας το επισυναπτόμενο έγγραφο, ο χρήστης ερωτάται αν θέλει να τις ενεργοποιήσει και σε θετική περίπτωση, η ενσωματωμένη κακόβουλη μακροεντολή εκτελείται, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μολύνεται και εγκαθίσταται σε αυτό ο ιός «Dridex».

Ο εν λόγω ιός έχει τη δυνατότητα να :

 • υποκλέπτει ιδιωτικά δεδομένα, όπως στοιχεία εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, στοιχεία εισόδου σε email, ftp, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.,
 • ανεβάζει/κατεβάζει/εκτελεί αρχεία,
 • παρακολουθεί τη δικτυακή κίνηση,
 • λαμβάνει στιγμιότυπα της οθόνης (screenshots),
 • αφαιρεί από το χρήστη τα δικαιώματα διαχειριστή του ηλεκτρονικού υπολογιστή (botnet),
 • επικοινωνεί με servers ώστε να λαμβάνει αρχεία ρυθμίσεων (configuration files),
 • γίνεται επηρεάζει διεργασίες, όπως Internet Explorer, Chrome, Firefox προκειμένου να παρακολουθεί τις επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστάται οι χρήστες του διαδικτύου:

 • α. να μην ανοίγουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των οποίων η προέλευση ή το περιεχόμενο δεν είναι βέβαιο, ιδιαίτερα αν τα επισυναπτόμενα αρχεία απαιτούν την ενεργοποίηση μακροεντολών. Τα αρχεία αυτά θα πρέπει να διαγράφονται άμεσα.
 • β. αν είναι δυνατόν, να είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα ενεργοποίησης μακροεντολών σε επίπεδο κεντρικής διαχείριση και ρύθμισης λειτουργικού συστήματος (Group Policy), σε έναν οργανισμό.
 • γ. να χρησιμοποιούν αντι-ιική προστασία με προστασία σε πραγματικό χρόνο (real – time).
 • δ. να χρησιμοποιούν κατάλληλα φίλτρα για την προστασία από spam , ώστε τέτοιου τύπου μηνύματα, όπου βασίζεται η διάδοση του ιού « Dridex », να μην εμφανίζονται στα εισερχόμενα μηνύματα ή, αν εμφανίζονται, να αποτρέπεται τελείως το κακόβουλο περιεχόμενο.
 • ε. σε περίπτωση υπόνοιας μόλυνσης, να αλλάξουν άμεσα, με τη χρήση άλλου μηχανήματος, μη μολυσμένου, όλους τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγείλουν τις σε βάρος τους πράξεις ή για να λάβουν οδηγίες – συμβουλές:

 • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
 • Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
 • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Android: CYBERKID
 • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert

ΠΗΓΗ

Αυξάνονται τα «κρούσματα» υπερβολικής χρήσης του Ίντερνετ στην Ελλάδα

Όλο και περισσότεροι Έλληνες παρουσιάζουν συμπτώματα εξάρτησης από το Διαδίκτυο, όπως δείχνουν οι αναφορές που δέχονται από καταναλωτές οι Γραμμές Βοηθείας Insafe.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, στις εν λόγω αναφορές, εκείνες για υπερβολική χρήση του Διαδικτύου καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και αντιπροσωπεύουν, πλέον, το 40%. Το σχετικό ποσοστό είναι αυξημένο κατά 9% στην Ελλάδα, το 1ο εξάμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, Insafe, ο μέσος Κοινοτικός όρος των αναφορών για εξάρτηση από το Διαδίκτυο φτάνει μόλις το 7%. Πάντως, και αυτό το ποσοστό είναι ανεβασμένο κατά 5% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Από τα στοιχεία που γνωστοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Δράση Saferinternet.gr, η online ιδιωτικότητα/ εμπιστευτικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των αναφορών των Ελλήνων καταναλωτών με 25%, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των 9 μονάδων.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει, σύμφωνα με το Saferinternet.gr, την άγνοια των χρηστών του Διαδικτύου – και ειδικά των νέων – να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία αναφορών σχετικά με το Ίντερνετ στην Ελλάδα έχει να κάνει με το διαδικτυακό bullying/ εκφοβισμό, με ποσοστό 16%, το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με το 19% του προηγούμενου εξαμήνου

Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος ανέρχεται σε 13% για την ιδιωτικότητα (ελαφρά αυξημένος σε σχέση με το 12% έναν χρόνο νωρίτερα) και σε 15% για το διαδικτυακό εκφοβισμό, ποσοστό σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 21% του προηγούμενου εξαμήνου.

Το Saferinternet.gr  αποδίδει την υποχώρηση των σχετικών ποσοστών στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για την online συμπεριφορά τους. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις online κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς το ποσοστό τους αυξήθηκε στο 11% από 9% το 2014.

Αντίθετα, οι αναφορές για grooming, sexting, σεξουαλική παρενόχληση, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία, παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα.

 

ΠΗΓΗ

Li-Fi: Το ασύρματο δίκτυο με φως γίνεται πραγματικότητα!

Li-Fi: Το ασύρματο δίκτυο με φως γίνεται πραγματικότητα!

Το Li-Fi παρουσιάστηκε πριν μερικά χρόνια από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Χάραλντ Χάας και λειτουργεί όπως το Wi-Fi όμως αντί για ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, χρησιμοποιεί φως.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν γίνει η μετάδοση των δεδομένων του Li-Fi είναι 100 φορές ταχύτερη από εκείνη του Wi-Fi αφού κατάφερε να “πιάσει” ταχύτητες από 224GB/s ενώ παράλληλα θεωρείται και πιο ασφαλής αλλά και πιο αποδοτική αφού μπορεί και ξεπερνά πιο εύκολα τα εμπόδια μεταξύ πομπού και δέκτη.
Όπως φαίνεται η πειραματική περίοδος του Li-Fi τέλειωσε και πλέον οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι λειτουργική και μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος όπως το Wi-Fi κι έτσι στο Ταλίν της Εσθονίας, πολλές εταιρίες έχουν ξεκινήσει και χρησιμοποιούν το Li-Fi στα γραφεία τους και πλέον όλοι περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής.

Τα Windows γίνονται 30 χρονών!

Τα Windows γίνονται 30 χρονών!

Στις 20 Νοεμβρίου του 1985 η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση των Windows, του λειτουργικού συστήματος που έφερε την επανάσταση στους υπολογιστές.

Φυσικά τα Windows 10 που έχουν οι περισσότεροι χρήστες στον υπολογιστή τους δεν θυμίζουν καθόλου την πρώτη έκδοση των Windows 1.0, όμως οι βασικές αρχές και μερικές εφαρμογές (το paint και το notepad) παραμένουν ίδιες, όπως οι μπάρες τίτλων, τα εικονίδια, τα dialog boxes και πολλά ακόμα.
Επίσης, τα Windows 1.0 έφεραν στην ζωή μας και το mouse αφού το περιβάλλον επέτρεπε στο χρήστη να περιηγηθεί στα παράθυρα πολύ πιο εύκολα απ’ ότι γινόταν με το MS-DOS.
Όπως είναι λογικό οι χρήστες έκαναν τα παράπονά τους με αποτέλεσμα η πρώτη έκδοση των να μην ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής όμως η Microsoft επέμεινε και στη συνέχεια κυκλοφορώντας ανανεωμένες εκδόσεις κατάφερε να βάλει το λειτουργικό της σε όλα τα PC και να γίνει όπως την γνωρίζουμε σήμερα…
WINDOWS 1.0 (1985)
WINDOWS 1.0 (1985)
WINDOWS 2.0 (1987)
WINDOWS 2.0 (1987)
WINDOWS 3.0 (1990)
WINDOWS 3.0 (1990)
WINDOWS NT 3.5 (1994)
WINDOWS NT 3.5 (1994)
WINDOWS 95 (1995)
WINDOWS 95 (1995)
WINDOWS 98 (1998)
WINDOWS 98 (1998)
WINDOWS ME (2000)
WINDOWS ME (2000)
WINDOWS 2000 (2000)
WINDOWS 2000 (2000)
WINDOWS XP (2001)
WINDOWS XP (2001)
WINDOWS VISTA (2007)
WINDOWS VISTA (2007)
WINDOWS 7 (2009)
WINDOWS 7 (2009)
WINDOWS 8 (2012)
WINDOWS 8 (2012)
WINDOWS 10 (2015)
WINDOWS 10 (2015)

Η Huawei παρουσίασε 2 πρωτότυπες μπαταρίες λιθίου με δυνατότητα φόρτισης μέσα σε μερικά λεπτά

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα: batterycharge-capacity.png 
Εμφανίσεις: 267 
Μέγεθος: 15,8 KB 
ID: 163679

Η Huawei παρυσίασε τα πρωτότυπα 2 νέων μπαταριών ιόντων-λιθίου, που μπορούν να φορτιστούν σε ελάχιστα λεπτά με χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου φορτιστή.

Η μπαταρία με την μικρότερη χωρητικότητα -που όμως δεν μπορεί να τροφοδοτήσει για πολύ ένα smartphone- φόρτισε στο 68% της ισχύος της μέσα σε μόλις 2 λεπτά, ενώ αυτή με την μεγαλύτερη χωρητικότητα, έφτασε σε επίπεδο φόρτισης 48% μέσα σε 5 λεπτά – δίνοντας 10 ώρες ομιλίας σύμφωνα με την Huawei.

Η διάρκεια παροχής ενέργειας των μπαταριών, είναι ένας σοβαρός περιοριστικός παράγοντας για τις φορητές συσκευές, και πολλές εταιρίες προσπαθούν να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες που θα τους δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια και ταχύτερη φόρτιση.

VIDEO

ΠΗΓΗ

Page 1 of 5512345»102030...Last »